Opnieuw explosie bij woning Hoef en Haag in provincie Utrecht

In Hoef en Haag is vanmorgen bij een woning aan de Hagesteinsestraat in Hoef en Haag een explosie geweest. Niemand raakte gewond.

De straat was een aantal uren afgezet met politielinten en ook de nabijgelegen 1e Poortstraat was enige tijd ontruimd. Begin deze maand was er ook al een explosie bij een woning in dezelfde wijk.

Omwonenden schrokken omstreeks 04.00 uur wakker van een harde knal. Specialisten van het Team Explosieverkenning van de politie doen momenteel onderzoek aan de voorkant van de woning. Op straat zijn glas en brokstukken van het huis te zien. Mensen die hun woning uit moesten werden tijdelijk opgevangen in een stadsbus.

Inmiddels is iedereen weer teruggekeerd, meldt burgemeester Sjors Fröhlich. De burgemeester nam vanochtend een kijkje bij de woning in Hoef en Haag.

Op Twitter laat hij weten dat de woning “zwaar beschadigd” is en dat de bewoners worden opgevangen. Ook meldt hij dat omwonenden “enorm geschrokken” zijn.

Vanwege het onderzoek was de toegangsweg vanuit Vianen naar de A27 tijdelijk afgesloten.

Begin deze maand was er op een steenworp afstand ook al een explosie bij een woning: dat gebeurde op de 2e Poortstraat. De woning werd toen voor tien dagen gesloten door de burgemeester.

Daarna volgden nog explosies in huizen in Tienhoven en Huizen. Al deze woningen werden vervolgens op last van de burgemeester gesloten. De politie pakte later een 50-jarige man uit Utrecht op in verband met de reeks incidenten.

Of er een verband is met de eerdere incidenten wordt onderzocht. Naar aanleiding van het incident van vanochtend zijn nog geen aanhoudingen verricht. Eventuele getuigen die iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met de politie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

“Of er een verband is met de eerdere incidenten wordt onderzocht.”

Lijkt me wel heel toevallig als er geen verband is.

Escobar

Geen mediaaandacht geven aan dit soort zaken. Elke loser denkt nu even indruk te kunnen maken door een explosief te plaatsen en als een lafaard hard weg te vluchten.