Opgepakte contact van ‘Bolle Jos’ was bodyguard van rapper Lil Kleine

De man die dinsdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel heeft langere tijd als beveiliger voor Lil Kleine gewerkt. De politie omschrijft de verdachte als een contact van de wereldwijd gezochte ‘Bolle Jos’ (Foto). Dat meldt Het Parool.

Het zou gaan om de 46-jarige Vivian L.P die in Eindhoven woont. De verdachte is aangehouden in zijn woning en er is ook een loods in Nuenen doorzocht.

De locatie van de loods komt overeen met het adres waar V-Protect Global B.V. op staat ingeschreven. Zo heet het bedrijf van L.P. Het is ook de naam waar hij zich op Instagram mee profileert.

De beveiliger trad in dienst bij Lil Kleine toen de rapper op het podium regelmatig werd geconfronteerd met bierdouches. In 2018 kwam L.P. in opspraak. Hij had een toeschouwer een klap gegeven, omdat die met bier zou hebben gegooid.

Dinsdag zijn bij de doorzoekingen drie dure merkhorloges gevonden. Ze worden nog op echtheid gecontroleerd. Ook heeft de politie er vier telefoons gevonden waarmee je versleuteld kunt communiceren.

Via deze communicatie kwam L.P. in beeld als verdachte. De politie kreeg deze berichten namelijk in handen na de hack van Sky ECC, de aanbieder van cryptocommunicatie, in 2021.

De politie meldt dat uit berichten blijkt dat hij zich bezighield met de handel in verdovende middelen en het witwassen van grote contante geldbedragen. Ook zou L.P. vermoedelijk in contact staan met Jos L., ook wel bekend als ‘Bolle Jos’.

L. wordt al langere tijd gezocht, omdat hij een hoofdrol zou spelen in de internationale cocaïnehandel. “Zijn mogelijke criminele relaties hebben de volste aandacht van politie en justitie”, laat de politie weten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Damsko

Waar was deze beveiliger toen de dure horloge van Lil Kleine bruut werd geroofd?

TjaTja

Om het hoeje zijn bousjans tellen..