Ontvoering van 15-jarige jongen uit Amsterdam is mogelijk gevolg van een conflict

De 15-jarige jongen uit Amsterdam die begin januari werd ontvoerd was geen willekeurig doelwit. Volgens de politie is het vermoedelijk een gevolg van een conflict.

Een scenario die op dit moment zou worden onderzocht is een conflict dat is ontstaan na diefstal van een groot geldbedrag bij een vrouw thuis. Dat meldt de Telegraaf. De politie wil hier nog niets over zeggen.

De jongen werd op dinsdagochtend 10 januari in de Tweede Jan Steenstraat in de Amsterdam wijk De Pijp een witte bestelbus in gesleurd. De politie werd gealarmeerd en die zette meteen de achtervolging in.

Op de A27 ter hoogte van Groenekan wisten de politiemensen de vastgebonden, maar verder ongedeerde, jongen drie kwartier later te bevrijden. Daarvoor moest de bus omsingeld worden en waarschuwingsschoten worden gelost.

Drie personen werden aangehouden die verdacht worden van de ontvoering. De drie mannen zijn een 35-jarige Amsterdammer, een 36-jarige man uit Weesp en een 29-jarige man uit Almere.

In het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond vertelde de Amsterdamse politie dat vermoedt wordt dat er meer mensen bij de ontvoering betrokken zijn geweest. Daar werden ook beelden getoond van nog drie andere verdachten in de hoop dat iemand ze herkent.

De politie liet ook weten dat het inmiddels naar omstandigheden redelijk gaat met de jongen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Typisch iets voor een vrouw. Mannen uit het milieu zouden niet snel opdracht geven om een jong kind te ontvoeren.

Herman

Ik heb opsporing verzocht teruggekeken. Gatverdamme hoe die dame erbij loopt, dat zegt genoeg. Echt om misselijk van te worden.