Omgeving rond EBI afgezet vanwege verdachte situatie

Donderdagmiddag is een tijd het gebied rond de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught afgezet door de politie. Dit gebeurde na een melding van een verdachte situatie buiten de gevangenis.

Rond half drie donderdagmiddag heeft de politie de omgeving van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught een tijd afgesloten, in verband met een ‘verdachte situatie’. Dit melden diverse media.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft de situatie bevestigd tegenover RTL Boulevard. ‘Er zijn signalen waardoor we uit voorzorg extra maatregelen nemen.’

Straten in de buurt van de Penitentiaire Inrichting Vught waren een tijd geblokkeerd, en passerende auto’s werden gecontroleerd. Ook agenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) waren aanwezig. Twee helikopters zouden langere tijd boven de EBI hebben gevlogen.

Het zou om een dreiging gaan van buiten het gevangeniscomplex. Over de details en de achtergrond van de maatregelen doet DJI verder geen uitspraken. Inmiddels is de situatie ‘afgeschaald’.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gg M

Paniek om niks