NPO-voorzitter Frederieke Leeflang beveiligd na bedreigingen

Bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang van de publieke omroep wordt beveiligd vanwege bedreigingen. Ze zou meerdere bedreigingen hebben ontvangen van sympathisanten van Ongehoord Nederland. Die omroep krijgt mogelijk een sanctie opgelegd van de NPO.

De woordvoerder kan niks zeggen over de aard van de bedreigen, maar volgens bronnen van de BNR mediapodcast Koster & Van Dijk komen ze van sympathisanten van de omroep Ongehoord Nederland.

De NPO wil ON een sanctie opleggen, omdat de ombudsman heeft geoordeeld dat de omroep de journalistieke code van de NPO heeft geschonden. Ombudsman Margo Smit concludeerde onder meer dat het programma Ongehoord Nieuws fungeert als doorgeefluik, omdat presentatoren niet actief doorvragen naar stellingen van (met name rechts-radicale) politici.

Het NPO-bestuur liet weten dat de conclusies van de ombudsman hen „echt zorgen baart” en zal op 27 juni een definitief oordeel vellen over de op te leggen sanctie. Het budget van ON kan met maximaal 15 procent worden gekort.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Iemand bedreigen is altijd verkeerd.

Richard

Keihard aanpakken die lui. Op ON worden feiten voor de zoveelste keer bewust verdraaid, veel fake news, meningen worden er als feiten gebracht. Terecht dat ON op de vingers wordt getikt. Afreageren op deze vrouw is laf en onjuist.

ON4Life

Ik ben juist blij dat er een ander geluid is bij de NPO. Het moet ophouden met al die leugens van Rutte. Mensen hebben het recht om ook andere visies te zien.

Richard

Ik hoor met name leugens bij ON. Meningen en onjuistheden worden gebracht als feiten. Wat is de volgende stap? Kinderen leren dat 5 + 5 geen 10 is, dat het ook 12 kan zijn, maar dat de elite ons ‘framed’ om te geloven dat het 10 is?