Nieuwe verdachte moord Peter R. de Vries gelinkt aan filmers moordaanslag

De verdachte die afgelopen maandag in zijn cel is aangehouden in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries is de 29-jarige Divainy K. Het zou gaan om een man met roots in Curaçao. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant lijkt K. te linken aan de twee mannen die ervan worden verdacht dat zij vlak na de aanslag de zwaargewonde Peter R. de Vries vastlegden met hun telefoon, en die beelden op sociale media zetten.

K. heeft in de weken voor de moord contact gehad met de Tilburgse Antilliaan Ludgardo S. die volgens de recherche de twee filmers aanstuurde. Hij zou voor Ludgardo S. een vliegticket hebben betaald zodat die van Curaçao naar Nederland kon vliegen. In een Whatsapp-gesprek tussen de twee lijken ze te spreken over de naderende aanslag op De Vries.

Het Openbaar Ministerie heeft geen bevestiging gegeven over K. of zijn vermeende rol. De advocaat kan ook geen commentaar geven. De verdachte zit in volledige beperkingen.

Divainy K. zit op dit moment in de gevangenis van Veenhuizen een straf van vijf jaar uit voor wapen- en drugshandel.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Goed om te zien dat het OM deze zaak nog steeds serieus neemt. Hoop dat deze inzet de nieuwe standaard wordt in Nederland

Feyenoord

Eerst maar afwachten wat de rechters gaan doen

Anoniem

het werd tijd