Nederlandse vrouw dood door verdwaalde kogel bij liquidatie crimineel Colombia

Een 27-jarige Nederlandse toeriste is in Colombia doodschoten nadat zij geraakt is door een verdwaalde kogel bij een liquidatie. Het doelwit van twee schutters in een restaurant in de Colombiaanse stad Leticia was een 42-jarige door de politie gezochte Braziliaanse drugscrimineel.

De drugscrimineel zou bij de schietpartij om het leven zijn gekomen. De schutters zijn nog voortvluchtig. De Nederlandse toeriste zou op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest. Dat schrijven Colombiaanse media.

De Colombiaanse krant El Espectador schrijft dat het vermoedelijke doelwit de 42-jarige Braziliaan Afonso Celso Caldas de Lima is. Hij zou een criminele organisatie in Brazilië leiden en gezocht worden door Interpol, nadat hij ontsnapte uit de gevangenis in de Braziliaanse stad Manaus. Daar zat hij sinds 2016 een veroordeling van 24 jaar cel uit vanwege drugshandel, moord en afpersing.

Het Nederlandse slachtoffer is volgens De Gelderlander de 27-jarige Manon van de Zande uit het dorp Eck en Wiel in de Betuwe. Ze kwam om het leven door een verdwaalde kogel. De Nederlandse toeriste zou op 5 juli terugkeren van vakantie.

Volgens ooggetuigen openden twee mannen het vuur in het restaurant in Leticia (op de grens met Peru) en zat het Nederlandse slachtoffer aan een tafel naast die van de Braziliaanse drugscrimineel.

Deze Afonso Celso Caldas de Lima zou in het gezelschap zijn geweest van zijn advocaat en een zakenman, die beiden gewond raakten bij de aanval. Er zou door de Colombiaanse politie een klopjacht gaande zijn op de twee schutters.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Treurig verhaal, maar ik vraag me altijd af waarom iemand zo een land uitkiest om op vakantie te gaan.

Feyenoord

De kans dat je in Nederland door een verdwaalde kogel geraakt kan worden is net zo groot als in Colombia, zoniet groter. En dan heb ik het niet eens over de vergismoorden van de afgelopen jaren.

Martin

Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe. Triest dit.

Anoniem

Verkeerde plek op verkeerde moment.