Nederlandse verdachte liquidatieproces Marengo mag worden uitgeleverd aan Marokko

Een 29-jarige Nederlandse verdachte in liquidatieproces Marengo mag uitgeleverd worden aan Marokko. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland donderdag besloten. Het gaat om verdachte Achraf B. waarvan Marokko om uitlevering heeft gevraagd.

Minister Dilan Yesilgöz van justitie moet nog de laatste knoop doorhakken over zijn uitlevering. De man is in Nederland verdachte in het zogenoemde Marengo-proces rond hoofdverdachte Ridouan Taghi.

Het OM eiste vorig jaar een levenslange gevangenisstraf tegen hem. In Marokko wordt hij onder andere verdacht van betrokkenheid bij een moord op de zoon van een Marokkaanse rechter in 2017. Het eigenlijke doelwit was iemand anders.

De Nederlander zegt onschuldig te zijn. Vervolging door Marokko is volgens hem gebaseerd op politieke motieven. Hij stelt dat er in dat land sprake is van ‘een duidelijke schending van het recht op een eerlijk proces’.

De rechter is het daar niet mee eens en vindt dat Marokko het uitleveringsverzoek met de juiste stukken onderbouwt. Ook is volgens de rechter geen sprake van politieke vervolging of een oneerlijk proces.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruud

Het is de vraag wat beter is. Aan Marokko worden uitgeleverd of in Nederland levenslang krijgen.

Mocro

In Marokko kan hij gratie krijgen, wat regelen en is levenslang geen levenslang. Enige minpunt zijn de cellen daar, maar ook daar kan wat geregeld worden op den duur.

Anoniem

Heeft dit wat te maken met die nieuwe afspraken tussen Marokko en Nederland?

Younes

Ik denk voor hem veel beter om in NL te blijven.