Nederlandse Rolf W. krijgt in Engeland tien jaar voor smokkel cocaïne

Een 41-jarige Nederlander heeft van de rechter in Engeland tien jaar gevangenisstraf gekregen vanwege de smokkel van tientallen kilo’s cocaïne. De man werd met koffers met de drugs gepakt in Harwich.

Rolf W. had de drugs verstopt in koffers met daarop het label Dior, om het erop te laten lijken dat hij mode vervoerde in de achterbak van zijn Renault Scenic. Bij een grenscontrole tijdens de reis van Hoek van Holland naar Harwich liep hij in Engeland tegen de lamp. De douane vond 42 kilo cocaïne in de koffers. Dit schrijft het AD op haar website.

Op zijn mobiele telefoon vond de politie bewijs voor het gebruik van ‘tokens’, oftewel wisselmunten. Drugscriminelen gebruiken deze munten bij transacties om bijvoorbeeld de juiste ontvanger van drugs of illegaal geld op juistheid te checken. De wisselmunten hebben vaak de vorm van een serienummer van een bankbiljet en worden als ontvangstbewijs verzonden, meldt de Britse National Crime Agency in een persverklaring.

W. bleek in het afgelopen jaar al vier reizen naar Engeland te hebben gemaakt, waarbij hij steeds een nacht in een hotel logeerde. De man gaf tegenover de Engelse rechter toe dat hij betrokken was bij de import van harddrugs. Deze week werd hij door een rechter veroordeeld tot tien jaar en zes maanden gevangenisstraf.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties