Nederlandse drugshandelaar overleden na auto-ongeluk in Colombia

Een Nederlandse drugshandelaar is overleden na een auto-ongeluk in Colombia. Het gaat om Ruchen Ernest Damon die in het criminele milieu bekend stond als “Chito”. Zijn auto raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag van de weg in de buurt van Santo Tomás, iets ten zuiden van de havenstad Baranquilla aan de noordkust van Colombia.

Volgens lokale media had het slachtoffer mogelijk te veel gedronken. Damon is half Antilliaans en half Colombiaans, maar woonde een deel van zijn leven in Rotterdam, en had een Nederlands paspoort.

Hij is in Nederland niet erg bekend, maar had met zijn groep met name in Colombia en in andere Latijns-Amerikaanse landen goede contacten in de cocaïnehandel.

Volgens bronnen in het criminele milieu werkte zijn groep samen met de voor grootschalige cocaïnesmokkel veroordeelde Roger “Piet Costa” P. die momenteel een lange straf uitzit. Hij zou bij verschillende grote transporten naar Rotterdam en Antwerpen hebben geholpen.

De politie denkt dat Damon een van de personen was met wie Roger P. in apps van EncroChat communiceerde over cocaïnetransporten. In 2020 kon de recherche enige maanden lang de chats van Encro-gebruikers meelezen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mason

Encrochat. Hoe dom kon je zijn die te gebruiken?