Nederlander verdacht van gewelddadige overvallen op Malta

Een 28-jarige Nederlander is op het Zuid-Europese eiland Malta gearresteerd. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij enkele gewelddadige overvallen en zou deel uitmaken van een criminele bende die Malta al langer teistert. Dat melden meerdere media op het eiland.

De roofovervallen zouden hebben plaatsgevonden in de plaats Marsalforn, een dorpje aan de noordoostkust van het eiland Gozo, het een na grootste eiland van de Maltese archipel. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse laat weten niet bekend te zijn met de zaak. Dat houdt normaal gesproken in dat de Nederlandse verdachte geen verzoek om consulaire bijstand heeft gedaan. Dat is ook niet verplicht.

De Nederlander zou op het eiland wonen, in de plaats Munxar. Hij pleitte onschuldig en werd onder voorwaarden op borgtocht vrijgelaten. De politie zet het onderzoek naar hem en zijn handlangers voort.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Elke zomer is het weer raak en is het wachten totdat onze landgenoten ons weer een slechte naam geven in het buitenland. Deze man was dan geen vakantieganger, die woonde daar, maar de zomer is nog maar net begonnen. Het zou een wonder zijn als onze landgenoten deze zomer zich niet zouden misdragen in het buitenland.

Richard

Beetje kopschoppen hier en daar, fontijnen stuk maken en obers mishandelen.

Feyenoord

Ik schaam mij meer om die pedo die in Mexico is opgepakt.

Rush

Rolexbende?

Anoniem

Nee joh.