Nederlander gearresteerd in Spanje vanwege drugshandel

De Spaanse politie heeft maandag een 33-jarige Nederlander aangehouden in een groot drugsonderzoek. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man is in samenwerking met buitenlandse politiediensten opgespoord en aangehouden op een Spaans vliegveld.

In het onderzoek naar een groep die zich bezig zou houden met de productie van en handel in synthetische drugs, zijn in Nederland eerder al dertien verdachten aangehouden. Tien van hen staan woensdag voor de rechter in een voorbereidende zitting bij de rechtbank in Den Bosch. De groep is verdacht van het exploiteren van meerdere drugslabs.

De in Spanje aangehouden man maakte volgens het Openbaar Ministerie geen onderdeel uit van de criminele organisatie in die zaak. Tijdens het onderzoek naar de criminele organisatie kwam meer informatie beschikbaar, onder meer over de nieuwe verdachte, waarna is besloten om het onderzoek door te laten lopen. De man zou zich hebben beziggehouden met onder meer de import van drugs.
Specialistische methoden

Door de inzet van ‘specialistische methoden en samenwerking met buitenlandse politiediensten’ wist de politie hem uiteindelijk op te sporen in Spanje.

Bewijs in de zaak komt van door de politie ontcijferde pgp-berichten die zijn verstuurd met Encrochat, Sky-ECC en Anom. In het onderzoek is samengewerkt met de Belgische en de Duitse autoriteiten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties