Na explosief nu woning beschoten in Rotterdam

In de Van Speykstraat in de Rotterdamse woonwijk het Oude Westen is woensdagochtend rond 06:00 uur een woning flink beschoten.

In de ramen van het portiek op de eerste, tweede en derde etage zijn zeker achttien kogelgaten te zien. Er zijn geen gewonden aangetroffen.

De politie doet onderzoek naar de schietpartij en heeft heel veel kogelhulzen gevonden. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Een getuige meldt dat er inmiddels 26 gele bordjes staan. Daarmee markeren agenten sporen van de schietpartij. Een deel van de straat is afgezet met rode linten. Er staan verschillende politiebusjes en er liggen glasscherven.

Een dag eerder explodeerde het portiek van het appartementengebouw ernaast waardoor het aan gruzelementen ging. Bewoners in omliggende straten schrokken daarvan wakker en meldden Rijnmond dat het een enorme klap was.

De woordvoerder van de politie kon nog niet zeggen of er een verband is tussen de schietpartij en de explosie in de Van Speykstraat.

De Van Speykstraat ligt tussen de populaire horeca- en winkelstraten Nieuwe Binnenweg en de West-Kruiskade in het Oude Westen, tegen het centrum van Rotterdam aan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan

Wilde westen daar in Rotterdam. Te veel domme jongens en te veel wapens en bommen in omloop

Feyenoord

En ik vrees dat het hier niet bij gaat blijven en weer gaat er niemand gepakt worden voordat de aanslag is gepleegd

Anoniem

Je hebt het goed voorspeld dat het hier niet bij zou blijven of toch niet helemaal. Want twee zijn gepakt voordat de brandbommen zijn afgegaan.