Mink K. veroordeeld tot zes jaar cel voor drugshandel

De bekende crimineel Mink K. heeft dinsdag zes jaar cel opgelegd gekregen van de rechtbank in Rotterdam voor het vervoeren van honderden kilo’s cocaïne. De 62-jarige Mink K. is ook veroordeeld voor betrokkenheid bij het opzetten van een cocaïnewasserij.

De rechtbank zag voldoende bewijs voor zijn betrokkenheid in onderschepte berichten van de dienst SkyECC. In de berichten wordt bijvoorbeeld overlegd over geldbedragen en bestellijsten. Het Openbaar Ministerie eiste eerder deze maand negen jaar cel.

De partij cocaïne waar Mink K. voor is veroordeeld, raakte zoek en belandde uiteindelijk bij een supermarkt in Duitsland. De drugs waren verstopt tussen een lading bananen. De straf is lager geworden dan de eis omdat de rechtbank onvoldoende bewijs ziet dat K. ook nog een andere partij drugs in zijn bezit heeft gehad.

De advocaat van Mink K., Mark Teurlings, had om vrijspraak gevraagd. Hij vindt dat er onvoldoende bewijs is dat de berichten door zijn cliënt zijn verstuurd, omdat het account zich volgens hem soms in Nederland bevond terwijl K. in Libanon was en er teksten werden gestuurd als ‘Inshallah’ en ‘Gap, laat die Ipad droppen bro tering’.

“Ik heb hem nog nooit zo horen praten,” zei Teurlings, wijzend op de leeftijd van K. De advocaat laat dinsdag weten ‘teleurgesteld’ te zijn in de uitspraak en overweegt een hoger beroep.

Mink K. werd vorig jaar in maart opgepakt in Libanon, samen met zijn schoonzoon Najim Z. Hij verbleef al jaren in dat land. Hij wordt ook wel De Denker genoemd. Hij werkte in het verleden samen met kopstukken als Stanley Hillis en Jan Femer. Deze mannen zijn geliquideerd.

Zelf stond K. eerder terecht in zaken rond drugs- en wapenhandel. Ook was hij lang verdachte in het onderzoek naar de moord op de veroordeelde drugshandelaar Jaap van der Heiden in 1993. In 2007 werd hij daarvan vrijgesproken.

De schoonzoon van Mink K. kreeg eerder deze maand acht jaar cel voor twee coketransporten. Volgens justitie is hij een crimineel contact van Ridouan Taghi. Daar stond hij niet voor terecht.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties