Minder cocaïne in beslag genomen in havens Rotterdam en Antwerpen

In de havens van Rotterdam en Antwerpen zijn in het eerste half jaar van 2024 minder cocaïne in beslag genomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Antwerpen is nu in 2024 22 ton cocaïne in beslag genomen. Dat is ongeveer de helft minder dan vorig jaar.

De Douane in Nederland heeft dit jaar ruim 16.000 kilo cocaïne in de Nederlandse zeehavens onderschept.Dat is veel minder dan de ruim 28.000 kilo in dezelfde periode vorig jaar. De grootste vangst cocaïne in de afgelopen maanden was een vangst van ruim 3600 kilo in juni in de haven van Vlissingen.

In de eerste helft van 2022 pakte de Douane in Nederland 22.009 kilo cocaïne. In 2021 was er in Nederland een record toen ongeveer 72.000 kilo in beslag werd genomen.

Volgens de Douane tekent zich in de grotere Noordwestelijke Europese zeehavens dezelfde trend af als in Nederland. Vermoedelijk geven smokkelaars momenteel de voorkeur aan andere routes. In Zuid-Europa is er juist een sterke toename van vangsten cocaïne in loodsen en tegelijk een afname van vangsten cocaïne op zee.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties