Messentrekker beachclub Marbella nog voortvluchtig

De onbekende man die in beachclub Opium in Marbella een Nederlander van Marokkaanse komaf met een scherp voorwerp aanviel is nog altijd voortvluchtig. In een reconstructie suggereren Spaanse media dat er een conflict was over een vrouw in een van de vipruimtes van de beachclub. De nog onbekende man haalde daarbij uit naar de Nederlander en werd daarop door de beveiliging uit de club gezet.

Diezelfde persoon kwam daarna alsnog terug en viel de Nederlander opnieuw aan, ditmaal gewapend met een scherp voorwerp. De Nederlander trok daarop zijn pistool en schoot vier keer, waarop er een chaotische situatie ontstond. Hevig bloedend sloeg de schutter met een landgenoot op de vlucht en hield een ambulance aan.

Volgens de Spaanse krant El Confidencial bedreigden ze daarbij hulpverleners en eisten ze dat ze hem naar het ziekenhuis zouden brengen. In het ziekenhuis werden hij en zijn Nederlandse kompaan gearresteerd. Het pistool is nog niet teruggevonden.

De Nederlander die verdacht wordt met een pistool om zich heen te hebben geschoten in een beachclub in Marbella, is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Dat bevestigt de Spaanse politie. De verdachte, die oorspronkelijk uit het Marokkaanse Tétouan komt, wordt naar verwachting vandaag voorgeleid voor de rechtbank.

De vermeende schutter, die onder andere in zijn gezicht werd gestoken, hoefde eveneens niet langer behandeld te worden. De andere twee gewonden liggen nog wel op de intensive care. Het gaat om een 32-jarige Marokkaanse vrouw die door een of meerdere kogels verwondingen aan onder meer buik en bekken heeft opgelopen. Zij is inmiddels geopereerd. De andere persoon op de intensive care is volgens politiebronnen een 32-jarig man met de Ierse nationaliteit die ook is neergeschoten.

De Spaanse politie vermoedt dat de schutter uit zelfverdediging heeft geschoten toen hij werd aangevallen en denkt dat hij zijn doel miste en in plaats daarvan omstanders heeft neergeschoten. De man die begon te steken vluchtte na de schoten en is sindsdien spoorloos. De politie is naarstig naar hem op zoek, schrijven Spaanse media.

Het onderzoek naar het schietdrama is in Spanje in volle gang. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken staat in nauw contact met de Spaanse autoriteiten. Een woordvoerder kan niet zeggen waar de twee Nederlandse arrestanten vandaan komen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronald

Je gaat op vakantie en meemt mee:
1) Zwembroek
2) Vuurwapens

Anoniem

Als je iemand neersteekt dan vraag je om problemen.