Meest gezochte crimineel van België opgepakt

De Zwitserse politie heeft de meest gezochte crimineel van België opgepakt in zijn appartement in Zürich. De 35-jarige Flor Bressers zat daar onder een valse naam ondergedoken samen met zijn vrouw en kind.

Flor Bressers staat al sinds mei 2021 op de lijst met ‘Most Wanted’-criminelen van de federale politie in België. In het criminele milieu werd Flor ook wel ‘De Lange’ of ‘De Universitair’ genoemd, omdat hij een universitair diploma in de criminologie zou hebben behaald.

Hij kwam in beeld als grote speler na het kraken van de berichtendienst Encrochat. Flor Bressers zou met zijn organisatie de afgelopen jaren tonnen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa hebben gesmokkeld.

Hij heeft volgens justitie connecties met de grote drugsbaronnen in Zuid-Amerika en de Nederlandse misdaadorganisaties die de coke bestellen.

Hij staat bekend als zeer gewelddadig omdat hij in het verleden werd vervolgd vanwege het afknippen van de vingers van een Nederlandse gangster met een snoeischaar. Hij werd daarvoor vrijgesproken, maar kreeg wel de bijnaam ‘De Vingerknipper’.