Meerdere agenten gewond door zwaar vuurwerk tijdens jaarwisseling

Ondanks het vuurwerkverbod in een aantal steden en het slecht weer is er massaal vuurwerk afgestoken. Veel mensen gingen de straat op. Er werd veel vuurwerk afgestoken en dat heeft her en der tot ongevallen geleid.

De burgemeester van Amsterdam Femke Halsema heeft ‘nogmaals een dringend appel’ gedaan op het kabinet om met een landelijk vuurwerkverbod te komen, na een volgens haar onrustige oudejaarsnacht. In de hoofdstad gold een verbod op het afsteken van vuurwerk, maar doordat de regels niet landelijk zijn afgestemd spreekt Halsema op Instagram van een ‘onhoudbare situatie’.

In veel wijken zijn maatregelen genomen om overlast en ongeregeldheden tegen te gaan, maar dat heeft niet altijd het gewenste effect gehad. Er zijn veel meldingen geweest van brandstichting, met name autobranden.

Agenten hebben tijdens de jaarwisseling vaak moeten handhaven waar mogelijk was. Meerderde eenheden zijn over het land bekogeld met zwaar vuurwerk. Agenten liepen verwondingen en gehoorschade op als gevolg.

De meeste ziekenhuizen hebben na twee rustigere coronajaren weer een drukke oudejaarsnacht gehad. Veel mensen liepen verwondingen op. Er zijn met name veel gevallen gemeld van verwondingen aan de ogen.

Er viel ook een dode. Een 23-jarige man is zeer ernstig gewond geraakt tijdens carbidschieten in het dorp Diessen (Noord-Brabant). “Hij is in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis overgebracht”, meldt de politie op Twitter.

Daar overleed de man later op de avond. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dmasko

Gelukkig nieuwjaar hahaha

West Side

Heb mijn pipa kunnen testen en hij werkte perfect bradda. Pam pam pam.

Youssef

Ja toch. Beste dag om je gannoe te testen

Anoniem

Je kan je pippa ook buiten nieuwjaar testen.