Man met vuurwapen opgepakt op Schiphol

Een man met een vuurwapen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op Schiphol Plaza, het winkelcentrum op de luchthaven Schiphol.

Het vuurwarem was half geladen. Dat betekent dat er kogels in het vuurwapen zaten en dat ermee geschoten kon worden, legt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee uit. De verdachte toonde samen met een andere man ‘verdacht gedrag’. Ook de andere man is opgepakt.

De aanhoudingen vonden plaats rond 2.00 uur ’s nachts, meldt de marechaussee. Het tweetal had ook softdrugs bij zich en meerdere telefoons. De man die het vuurwapen bij zich droeg, zat vrijdagochtend nog vast.

De andere man is inmiddels vrijgelaten en wordt niet meer verdacht. De leeftijden en woonplaatsen van de mannen zijn niet bekendgemaakt. De marechaussee zegt onderzoek te doen naar de verdachte en het vuurwapen.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat de Koninklijke Marechaussee wapens aantreft op Schiphol. Vorig weekend werd een 15-jarige jongen aangehouden die een vuurwapen bij zich had.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kareltje

Andere keer je pistool even in de auto laten als je daar gaat lopen.