Man die 47 meisjes online heeft misbruikt komt op vrije voeten

Een 32-jarige man uit Zwolle die 47 meisjes online zou hebben misbruikt komt op vrije voeten. Het OM zegt verrast te zijn.

De Zwollenaar zou de meisjes ertoe hebben aangezet seksueel getinte filmpjes van zichzelf te maken en op te sturen. Hij werd in november opgepakt, nadat er aangifte tegen hem was gedaan.

De politie ontdekte vervolgens dat hij tientallen meisjes in de leeftijd van tien tot zestien jaar online had misbruikt.

De verdachte had ze gevraagd seksuele handelingen bij zichzelf uit te voeren en te filmen. Ook heeft hij volgens justitie “schadelijke afbeeldingen” naar de minderjarigen gestuurd.

De man wordt ook verdacht van het bezitten en vervaardigen van kinderporno. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de verdachte de meisjes ook in het echt heeft ontmoet.

Het OM spreekt van 47 slachtoffers. 31 van hen zijn geïdentificeerd, naar 16 anderen wordt nog onderzoek gedaan.

De man zat in voorarrest en moest dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. De zaak is nog niet inhoudelijk besproken, omdat het onderzoek nog loopt.

Het OM wilde dat de verdachte bleef vastzitten. Volgens justitie gaat het om een ernstige zaak, zijn nog niet alle slachtoffers geïdentificeerd en ingelicht en is er een risico dat de man opnieuw in de fout gaat.

Toch besloot de rechter dat de Zwollenaar de zaak in vrijheid mag afwachten. Hij moet zich wel aan enkele voorwaarden houden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marwan

Hard aanpakken die flikker. Zulke mensen geen genade mee