Man aangehouden vanwege drugssmokkel en geweld in Antwerpen

De politie heeft afgelopen maandag op verzoek van de Koninklijke Marechaussee in Tilburg een 29-jarige man aangehouden die wordt verdacht van drugssmokkel en het beschieten en veroorzaken van ontploffingen bij woningen in Antwerpen.

De Koninklijke Marechaussee laat weten dat de man wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale drugssmokkel via luchthavens en verschillende geweldsincidenten in Antwerpen. De marechaussee kwam de man op het spoor na onderzoek aan het berichtenverkeer van de gekraakte cryptoserver Sky ECC, waarmee gebruikers afgeschermd communiceerden.

De man wordt ervan verdacht deel te hebben genomen aan diverse groepsgesprekken, die erop wezen dat hij betrokken was bij meerdere internationale drugstransporten. Deze transporten vonden onder meer plaats via de luchthavens Schiphol en Maastricht Aachen Airport, waarbij honderden kilo’s cocaïne naar Nederland werden gesmokkeld.

Daarnaast wordt de man verdacht van het beschieten en het teweegbrengen van een ontploffing bij meerdere woningen in Antwerpen. Over zijn identiteit meldt de marechaussee woensdag verder niets. De verdachte wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Said

Er worden dus nog steeds mensen gepakt door die SKY ECC hack.

Mohammed

Inshalla