Liquidatieverdachte Piet W. drie maanden langer vast voor witwassen miljoenen euro’s

De veroordeelde 54-jarige Piet W. blijft nog zeker 90 dagen vastzitten voor het witwassen van miljoenen euro’s. Dat heeft de rechtbank van Rotterdam donderdagmiddag besloten.

Piet W. werd twee weken eerder vrijgelaten in een zaak rond cocaïnesmokkel en twee liquidaties. Vlak daarna werd hij opnieuw aangehouden vanwege de witwasverdenking. Het OM wilde hiermee voorkomen dat Piet W. op vrije voeten komt.

De witwasverdenking gaat over een periode van 1 januari 2018 tot 10 oktober 2022. Op 10 oktober 2022 werd W. opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel en twee liquidaties in 2019.

Het gaat om de liquidaties van ex-profvoetballer Kelvin Maynard in Amsterdam-Zuidoost op 18 september en die van 23-jarige Genciël Feller die op 2 september werd doodgeschoten op Curaçao.

Dat onderzoek loopt nog. Piet W. blijft volgens het OM in dat onderzoek nog steeds verdachte. Motief voor de twee liquidaties zou een diefstal van 400 kilo cocaïne zijn in juli 2019. W. is in 2014 in Nederland tot zeven jaar cel veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel.

Het OM meent inmiddels genoeg bewijs te hebben om Piet W. voor witwassen te vervolgen. Hij wordt ervan verdacht miljoenen euro’s te hebben witgewassen, en ‘zelfs tijdens zijn penitentiair programma uitgaven te hebben gedaan die geen legale herkomst hebben’.

Het OM vreesde dat W. naar het buitenland zou vertrekken en liet hem daarom opnieuw aanhouden. De raadkamer van de rechtbank was het eens met de bezwaren en besloot dat hij de komende 90 dagen vast moet blijven zitten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

deze man gaat nooit meer vrij komen. Bekende spel van justitie

Anoniem

Ja, na die drie maanden, komt er meer achtergehouden bewijs enz.

Damsco

Sco houd bewijs achter