Levenslang cel voor lokken misdaadblogger Martin Kok

Een schot heeft vrijdag in Glasgow levenslang opgelegd gekregen voor het in de val lokken van misdaadblogger Martin Kok. Het gaat om de 33-jarige Christopher Hughes die bekend staat onder de naam ‘Scotty’.

Martin Kok werd op 8 december 2016 in de auto van zijn vader doodgeschoten voor seksclub Boccaccio in Laren. De rechtbank in Glasgow achtte in maart al bewezen dat Hughes die dag betrokken was bij twee pogingen Kok te liquideren, hetgeen de tweede keer lukte. Nu is formeel levenslang uitgesproken.

Op zijn vroegst over 25 jaar kan hij een verzoek doen voor vrijlating onder voorwaarden. Eerst had Hughes op de dag van de moord een afspraak met Kok in de lounge van het CitizenM Hotel aan de Prinses Irenestraat in Amsterdam-Zuid.

‘Scotty’ deed zich voor als een zakenman die wilde adverteren op Koks misdaadblog Vlinderscrime.nl. Nadat ze de hotelbar hadden verlaten, kwam een man met een vuurwapen van achteren op hen aflopen. Hij richtte op Koks hoofd, maar het wapen haperde en de belager rende weg.

Martin Kok had toen helemaal niets door. In de avond gingen de twee naar het bordeel in Laren. ‘Scotty’ berichtte de uiteindelijke schutter vlak voordat ze de club ’s nachts weer verlieten. Die schoot Kok met meerdere kogels dood achter het stuur, net nadat die op de parkeerplaats in zijn auto was gestapt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans

Een beetje een te hoge straf lijkt me

Micky

Dacht het niet