Kroongetuige Nabil B. opnieuw zonder advocaten

Kroongetuige Nabil B. zit opnieuw zonder advocaten. Dinsdag werd bekend dat advocaten Onno de Jong en Peter Schouten hem niet langer bijstaan in het Marengoproces.

Nabil B. heeft een week geleden van zijn advocaten begrepen dat ze hem niet meer willen bijstaan. Het is nog niet bekend waarom. Op de reden daarvoor wilde de kroongetuige, omwille van zijn veiligheid, alleen achter gesloten deuren ingaan.

Advocaat Onno de Jong zegt vanwege zijn beroepsgeheim niet inhoudelijk op de kwestie te kunnen reageren. Peter Schouten heeft het nieuws bevestigd, maar wilde ook geen commentaar geven.

Nu de beide raadsmannen Nabil B. niet meer bijstaan, zit de kroongetuige opnieuw zonder advocaat. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Aanvankelijk werd Nabil B. bijgestaan door Bart Stapert en Derk Wiersum. Stapert stopte omdat hij raadsheer werd bij het Hof.

Daarna werd Nabil B. bijgestaan door Derk Wiersum en een tweede advocaat. Na de moord op Derk Wiersum, stopte de tweede advocaat en zat Nabil B. opnieuw zonder advocaat. Hij werd daarna enige tijd bijgestaan door Oscar Hammerstein.

Vanaf juni 2020 stond Peter Schouten Nabil B. bij, aanvankelijk samen met vertrouwensman Peter R. de Vries. Later voegde zich ook Onno de Jong bij het verdedigingsteam. Na de moord op Peter R. de Vries bleven Schouten en De Jong de advocaten van Nabil B.

Dinsdag werd Nabil B. door de advocaten van Saïd Razzouki verhoord. Dat verhoor ging gewoon door zonder advocaat.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SmeerlapNabil

Laat me raden. Die vieze snitch heeft hun in gevaar gebracht en die twee moeten dan ook nog teruglezen in getapte chats van Nabil hoe hij hun zat te beledigen en te bespelen.

Escobar

Zeker weer een blunder in de beveiliging

Mark

Ja, een eis waar de politie niet aan wil voldoen. Iets in die richting