Kroongetuige Nabil B. in verband gebracht met verdwijning

Verdachte Said R. heeft in het liquidatieproces Marengo kroongetuige Nabil B. in verband gebracht met een verdwijning in 2012. Dat deed Said R. tijdens zijn slotwoord.

Saïd R. staat terecht voor opdracht geven voor meerdere moorden die hij samen met Ridouan Taghi en zijn broer Mohamed zou hebben laten plegen als leider van een criminele organisatie.

Omdat hij later dan de andere Marengo-verdachten, in Colombia, werd aangehouden was de behandeling van zijn zaak later dan die van de andere twee hoofdverdachten tegen wie net als tegen R. al levenslang was geëist.

R. maakte van zijn slotwoord in de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp gebruik om fel uit te halen naar kroongetuige Nabil B. De kroongetuige heeft verklaard dat Said R. de rechterhand van Ridouan Taghi was en meebesliste over moordopdrachten.

Said R. ontkent stellig. R. stelt dat de kroongetuige een leugenaar is en bovendien bij meer moorden betrokken zou zijn geweest dan die waarvan hij wordt verdacht in Marengo.

De naam van de verdwenen persoon werd niet genoemd door Said R.d. Uit onderzoek van NU.nl blijkt dat dit autohandelaar Hugo Charles moet zijn. Charles verdween op de avond van 29 maart 2012. Zijn auto is enkele dagen later gevonden op een parkeerplaats langs de A12 in De Meern, vlak onder Utrecht.

In de auto lagen zijn horloge en zijn mobiele telefoon. In 2019 werd Hugo Charles overleden verklaard. Saïd R. vertelde dat Nabil B. op een parkeerplaats in Utrecht een ontmoeting met Charles zou hebben gehad.

Overigens gaf Said R. in de beschuldiging geen nieuwe informatie prijs. In een uitzending van Opsporing Verzocht is er ruim aandacht besteed aan de verdwijningszaak en ook in landelijke media.

Het Openbaar Ministerie wilde deze week niet inhoudelijk reageren op de aantijgingen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Dat die smerige laffe snitch Nabil een leugenaar is en zijn eigje hachje wil redden lijkt mij duidelijk.

Said

Nabil is de grootste lafaard ooit en hij gaat nog veel harder voelen nog lang niet klaar hoor ik overal