Khalid Kasem beschuldigd van omkoping: ‘Kwestie Kasem raakt kernwaarde advocatuur’

TV-presentator en voormalig advocaat Khalid Kasem wordt beschuldigd van omkoping tijdens zijn carrière als advocaat. De beschuldigingen raken de kernwaarde van de advocatuur, namelijk integriteit. Dat stelt voorzitter Dennis Wolters van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) zaterdag in een reactie.

Kasem zou tijdens zijn carrière als advocaat een ambtenaar van de Dienst Justitiële Inrichtingen hebben omgekocht om een cliënt vervroegd vrij te krijgen. Hij zou dat in 2019 hebben verteld aan Peter R. de Vries, met wie Kasem destijds een advocatenkantoor had. Volgens het AD, dat de kwestie vrijdag naar buiten bracht, heeft De Vries gesprekken met Kasem hierover opgenomen.

De presentator van Khalid & Sophie ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping. Ook NVSA-voorzitter Wolters benadrukt dat nog niets vaststaat. “Ik ga ervan uit dat de Amsterdamse deken dit zal oppakken en onderzoeken”, zegt hij. De strafrechtadvocaat doelt daarmee op de lokale toezichthouder op advocaten in Amsterdam, waar het kantoor van Kasem en De Vries was gevestigd. “Het verhaal ligt er en dat schreeuwt om onderzoek.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Weer een beschuldiging overal in de media terwijl er nog geen hard bewijs is.