Justitie vervolgt agent die loog over kopstoot

Justitie gaat een Rotterdamse agent vervolgen vvoor het plegen van meineed. Dit naar aanleiding van camerabeelden die een ander beeld gaven van de kopstoot die hij uitdeelde naar garagehouder Atik Samur.

De 37-jarige agent wordt ervan verdacht bewust een proces-verbaal te hebben opgesteld dat niet klopt. De agent was betrokken bij de preventieve fouillering van zeven personen bij een autogarage, op 19 juni 2020.

Tijdens de actie wilde de agent de garagehouder Atik Samur aanhouden, en gaf hij hem daarbij een kopstoot.

Over die kopstoot schreef de agent op dat hij door de garagehouder werd vastgepakt en dat de kopstoot nodig was om weer los te komen. Dat sluit volgens het OM niet aan bij wat er op camerabeelden van het incident te zien is.

Volgens justitie kan hier geen sprake zijn van een vergissing of een andere beleving van de agent en moet hij dit bewust hebben gedaan.

De vervolging van de agent gaat niet over de kopstoot zelf. De agent werd daarvoor al eerder veroordeeld tot een geldboete van 250 euro.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan

Goed dat dit gebeurd. Wel jammer dat het alleen gebeurd omdat er een camera was. Als er geen camera was dan zou justitie schreeuwen dat de agent niet loog.

Escobar

Goed zo, aanpakken die handel! Iedereen gelijk.

Fred

Mooi dat dit gebeurt

Geert

Krijgt vast een taakstrafje

Anoniem

Aanpakken die handel