Jomairo D. ‘Joey’ wordt ook aangeklaagd voor moordplan Anis B

Amsterdammer Jomairo D. ‘Joey’ zal ook worden vervolgd voor het voorbereiden van de moord op Anis B. Niet doelwit Anis B., maar zijn vriendin Aya Mintjes werd vermoord.

De 28-jarige Jomairo ‘Joey’ D. werd op 30 mei 2021 in Frans-Guyana aangehouden, als hij op de vlucht is voor de Nederlandse justitie. Justitie vervolgt hem nu al voor betrokkenheid bij een moord in Beuningen en de beschieting bij een chalet in Tienhoven.

Daar komt nu nog een aanklacht bij, de voorbereiding van het moordplan op Anis B., in de periode van november 2020 tot januari 2021. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland.

Jomairo D. zou volgens justitie samen met zijn broer en een mededader ook schuldig zijn aan de vergismoord die op 6 juli 2020 het leven kostte van een 49-jarige klusjesman uit Nijmegen.

Ook wordt hij door justitie verantwoordelijk gehouden voor het doorzeven van een chalet in Tienhoven bij Utrecht, op 4 juni 2020, aldus de krant. Daar viel een gewonde. Ook in dit geval is de verkeerde persoon slachtoffer geworden.

Jomairo D. wordt ook nog verdacht de aanstuurder te zijn van de moord op Rachid Kotar, op 12 december 2019.