Jeffrey V. vrijgesproken in zaak dood Ayla Mintjes

De 23-jarige Jeffrey V., die ervan werd verdacht betrokken te zijn bij de mislukte poging om crimineel Anis B. te liquideren, is vandaag vrijgesproken. Bij die poging is niet het doelwit Anis B. door de kogels geraakt, maar zijn vriendin Ayla Mintjes. Zij overleed aan haar verwondingen.

Amsterdammer Jeffrey V. wordt door justitie gezien als de ‘spotter’. Hij werd betrapt toen hij een peilbaken aanbracht onder de Volkswagen Polo van de neef van doelwit Anis B.

De rechtbank vindt dat er inderdaad voldoende bewijs is dat Jeffrey V. het baken onder de auto had geplakt, maar er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs om vast te stellen dat hij ook daadwerkelijk wist dat de bedoeling zou zijn geweest om Anis B. te vermoorden. Daarvoor wordt hij dus vrijgesproken.

Justitie had twee weken geleden zeven jaar cel geëist tegen Jeffrey V. Ook moest hij alsnog de 294 dagen cel uitzitten die hem voorwaardelijk waren opgelegd in een oude zaak rond wapenbezit en vermogensmisdrijven. Ook dat wijst de rechtbank af, omdat hij nu niet wordt veroordeeld voor de nieuwe verdenking.

Jeffrey V. was twee weken geleden na de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak al vrijgelaten. Andere verdachten staan later terecht voor het voorbereiden en plegen van de moordaanslag.