Jaar cel geëist tegen leden van pedofielenvereniging

Het OM heeft bij de rechtbank in Rotterdam een jaar celstraf geëist tegen drie leden van pedofielenvereniging Martijn. Ze worden verdacht van het voortzetten van de vereniging die in 2014 door de Hoge Raad verboden is. De drie verdachten zouden online hebben gestreden voor het legaliseren van seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen.

Het gaat om Marthijn U. (49) en Norbert de J. (43) uit Hengelo en Nelson M. (27) uit Lelystad. Ze zijn niet bij de zittingen aanwezig. M. heeft volgens zijn advocaat Theo Hiddema politiek asiel aangevraagd in Mexico. Alle verdachten ontkennen of bagatelliseren volgens het OM de schadelijkheid van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen en zetten kinderen als lustobject neer.

Dat zou volgens het OM gebeurd zijn tussen april 2014 en maart 2021 met publicaties op websites en sociale media en in e-mails naar leden op een mailinglist. Op de website van verdachte U. staat ook een verwijzing naar een andere site waarop oude notulen van de vereniging terug zijn te vinden. Het OM vond de notulen ook op de harde schijf van M.

De Rotterdamse rechtbank rondt de strafzaak in twee dagen af. Woensdagmiddag houdt advocaat Sidney Smeets zijn pleidooi voor zijn cliënt U. Smeets betoogt dat zijn cliënt informatie over seks met kinderen als natuurlijk persoon heeft verspreid en niet namens de vereniging Martijn.

Advocaat Hiddema houdt donderdag het pleidooi voor zijn cliënt M. De J. heeft geen advocaat.