Italiaanse vrouw werd 22 jaar opgesloten door eigen broer

Een Italiaanse vrouw is door de Italiaanse politie bevrijd nadat ze 22 jaar gevangen werd gehouden door haar eigen broer.

De 67-jarige vrouw kon worden bevrijd na een anonieme tip aan de politie. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

In 1995 trok de vrouw, die kort daarvoor haar man was verloren, tijdelijk in bij haar broer en schoonzus. Dat tijdelijke werden uiteindelijk 22 lange jaren.

Haar broer en schoonzus sloten haar op in een kamer naast een schuurtje zonder verwarming. De kamer was maar via een kant te bereiken en haar broer deed de kamer van buitenaf op slot.

De vrouw mocht er niet zomaar uit. Alleen onder strikte supervisie mocht de vrouw naar buiten en contact met anderen hebben. Ook mocht ze zich maar eens per maand wassen en werd ze zowel fysiek als mentaal mishandeld. Zelfs een bezoek aan het graf van haar man werd haar verboden.

De politie prees de vrouw om haar veerkracht. ‘Ondanks het verlies van haar vrijheid en haar waardigheid bleef ze sterk, ze wilde in leven blijven’, aldus een woordvoerder.

De vrouw zou nu in een tehuis verblijven, melden verschillende Italiaanse media. Over de identiteit van zowel het slachtoffer als de daders doet de politie nog geen uitspraken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen

Dat is zo een beetje de straf wat je moet uitzitten in Nederland als je minimaal een dubbele moord met voorbedachte rade hebt gepleegd. Vreselijk voor die vrouw.

Escobar

Wel raar dat dit zo lang onopgemerkt kon blijven.

Jeroen

Wat wil je daarmee zeggen??

Anoniem

Respect voor deze vrouw