Invallen bij familie ‘Bolle Jos’, moeder en zus opgepakt

De politie heeft invallen gedaan bij de familie van de gezochte 31-jarige Jos Leijdekkers (Bolle Jos). Er vonden invallen plaats in woonhuizen in Breda Prinsenbeek en Rotterdam. De politie heeft daarbij ook de zus en de moeder van Bolle Jos opgepakt. Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel geld.

De politie denkt dat zijn familie dure sieraden, tassen en kleding van Bolle Jos hebben aangenomen, terwijl ze wisten dat de luxegoederen zijn betaald met misdaadgeld. Ook is beslag gelegd op telefoons, usb-sticks, computers, foto’s, die worden onderzocht op aanwijzingen voor de verblijfplaats van Leijdekkers.

De recherche vermoedt al langer dat Bolle Jos in Turkije verblijft. Zijn familieleden zouden in augustus en december vorig jaar naar Turkije zijn gereisd. De recherche vermoedt dat ze daar mogelijk contact met Bolle Jos hebben gehad.

Jos Leijdekkers wordt door de politie gezien als een grote cocaïnehandelaar, die in contact staat met kopstukken van de mocromaffia, onder wie Ridouan Taghi. Hij geldt ook als verdachte in het onderzoek naar de verdwijning en vermoedelijke dood van Naima Jilal.

Ook wordt hij verdacht van het op grote schaal witwassen van de criminele opbrengsten van zijn drugshandel. Onderschepte cryptocommunicatie-berichten van Sky-ECC geven een inkijk in zijn vermoedelijke rol in de internationale cocaïnehandel.

Uit deze berichten komt naar voren dat Leijdekkers zich schuldig heeft gemaakt aan het witwassen van tientallen miljoenen euro’s en honderden kilo’s goud die vermoedelijk met de cocaïnehandel zijn verdiend.

De 31-jarige Jos Leijdekkers is op 3 mei 2022 door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie op de Nationale Opsporingslijst (NOL) en de ’EU Most Wanted List’ geplaatst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luuk H

Wat een jaloerse mannen daar bij het OM. Als het waar is dat iemand zoveel zwart geld kan verdienen, dan zal hij ook wel wat legaals kunnen verdienen. Je kan niet gelijk zeggen dat wat zijn moeder en zus van hem hebben gekregen van criminele winsten komt.

Herman

Dit noemen ze pesten. Ben geen fan van Jos, ik hoop dat hij snel gepakt wordt, maar om af te reageren op zijn oude moeder, dat is echt laf.

Bijlmer

Gewoon omdat ze gefrustreerd zijn daar bij het OM

Jayson

eyy scotoe mang!! dit kan niet chappies.. ey scotoee wat is dit mangg?? frustraty afgreageren op oude vrouw? wat is dit scotoe?? kan niee mangg!

Escobar

Spullen in beslag nemen kan ik nog begrijpen, maar een oude vrouw oppakken omdat ze wat zou hebben gekregen gaat wel wat te ver.

Anoniem

ALS JE HEM NIET KAN PAKKEN DAN MAAR ZIJN MOEDER?? SCHANDALIG!!

Rocky

Iedereen die op de vlucht is, zeker de nationale opsporingslijst, die gaat worden gepakt. Ook deze man dus.

Said

Bolle Jos is een vos.

Sjors

En maar achterom kijken en waakzaam zijn ivp relaxen en rustig leven met je familie, dit is toch pure armoede zit je dan met al je centjes. Hoop dat kinderen hier van leren…

Jeroen

Helemaal met jou eens. Pure armoede zo een leven.