Inval in Suriname bij woning cocaïnehandelaar Piet W.

De politie in Suriname heeft deze week invallen gedaan op verschillende locaties in Paramaribo. Ook werd een woning van de in Nederland vastzittende cocaïnehandelaar Piet W. binnengevallen.

Zwaar bewapende eenheden hadden de wegen rond de woning van de 54-jarige Piet W. afgezet. Dinsdag zouden al invallen zijn gedaan op twee adressen van verdachten die rechtstreeks gelinkt worden aan W. Volgens buurtbewoners gaat het om ‘bekenden in de Surinaamse samenleving’.

Piet W. werd eind maart aangehouden op verdenking van het witwassen van miljoenen euro’s in 2018. Begin april besloot de rechtbank in Rotterdam dat hij nog zeker drie maanden langer vast moet blijven zitten.

Piet W. is ook verdachte van betrokkenheid bij de liquidatie van oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32), die op 18 september 2019 is doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.

Ook heeft hij volgens het Openbaar Ministerie opdracht gegeven voor de liquidatie van de 23-jarige Genciël Feller, in september 2019 op Curaçao. Hij zit voor die zaak niet meer in voorarrest. Motief zou een diefstal van 400 kilo cocaïne zijn in juli 2019.

W. is in 2014 in Nederland tot zeven jaar cel veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel. In mei vorig jaar deed de Surinaamse politie ook al een inval in de woning van de Surinaamse Nederlander.

Volgens berichten uit Suriname werd de straat in het stadsdeel Mon Plaisir in Paramaribo toen afgesloten en werd de woning binnenste buiten gekeerd door leden van een speciaal opsporingsteam.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Deze man gaan ze niet snel vrij laten gaan.

Mark

Als hij schuldig is dan hoort hij inderdaad vast te zitten.