Internationale drugsbaron opgepakt in Dubai

Een internationale drugsbaron die betrokken was bij cocaïnehandel naar Europa is opgepakt in Dubai. Dat meldt de politie van Dubai. Er zijn in totaal 17 personen aangehouden in verschillende landen.

Er is begin mei in Frankrijk 22 ton in suiker verwerkte cocaïne in beslag genomen op een schip dat uit Colombia was aangekomen. Op verschillende plaatsen in Dubai, Frankrijk en Spanje zijn nu mensen daarvoor gearresteerd. In Frankrijk is een chemicus aangehouden. Hij zou verantwoordelijk zijn geweest voor het terugwinnen van de cocaïnepoeder uit de suiker.

Hoofdverdachte M. D. is in Dubai opgepakt. De groep was volgens de Dubai Police ook verantwoordelijk voor een transport van 12 ton tabak die in augustus vorig jaar in België in beslag is genomen.

De cocaïne die op het schip in Le Havre in beslag is genomen was niet de eerste keer dat de groep een transport op touw had gezet, aldus de Dubai Police. De 900 zakken “suiker-cocaïne” bevatten tussen de 3 en 15 procent cocaïne. In het onderzoek is samengewerkt tussen politiediensten in Frankrijk, Spanje en Colombia.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Die had ook naar Turkije moeten uitwijken. Dat is nu de nieuwe veilige haven voor criminelen.