Hoofdofficier beveiliging opgestapt na noodkreet familie kroongetuige Nabil B.

Hoofdofficier Rutger Jeuken die verantwoordelijk is voor de beveiliging van de familie van kroongetuige Nabil B. stapt op. Hij maakt plaats voor een vervanger na een noodkreet van de familie van kroongetuige Nabil B. Dat schrijft Het Parool.

Aan wie de beveiliging zal worden overgedragen is niet duidelijk. “Onder leiding van twee hoofdofficieren zal op korte termijn een transitieprogramma worden opgestart. Hierin zullen mijn taken als gezag over de veiligheidsmaatregelen voor u en uw familie worden overgedragen”, laat Jeuken weten.

Rutger Jeuken reageert hiermee op een ‘noodkreet’ van een familielid van de kroongetuige. In een brief maakt de familielid duidelijk niet alleen bang te zijn voor het vermeende criminele samenwerkingsverband (de veronderstelde bende van Ridouan Taghi, red.), “maar ook voor u als verantwoordelijke van het OM die verantwoording draagt voor onze veiligheid”, verwijzend naar Jeuken.

Het familielid zegt in zijn brief dat hij namens de familie spreekt. In de brief, die door de familie wordt bestempeld als noodkreet, worden een aantal fouten genoemd die Jeuken worden aangerekend.

Een daarvan is het lekken van de naam van de advocaat van de familie van de kroongetuige, Royce de Vries, door het Openbaar Ministerie (OM) aan De Telegraaf. Dat had een “bloedbad” kunnen aanrichten, staat in de brief. Twee maanden na het uitlekken van de naam van Royce, werd zijn vader neergeschoten in Amsterdam.

Ook is de briefschrijver boos dat hij via een artikel in de media moest vernemen dat een verdachte van de moord op De Vries “broer Nabil” gegoogeld had. “Familieleden zijn hier niet over ge├»nformeerd.”

De verdachte googelde ook de naam van misdaadjournalist John van den Heuvel. Ook de misdaadjournalist en zijn beveiliging zeiden van niets te weten en moesten het vanuit de media vernemen.

Begin maart kwam de OVV naar buiten met een rapport waarin werd vastgesteld dat van alles fout is gegaan bij de beveiliging van de doodgeschoten broer van de kroongetuige, maar ook bij advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries. Jeuken schrijft in zijn brief dat het OM “het uiterst pijnlijk vindt om te constateren dat onze zorg die (moorden, red.) niet heeft kunnen voorkomen”.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Heb je schijt aan je familie, dan moet je in NL kroongetuige worden.

Dingding

nee crimineel,dan heb je pas echt schijt aan je familie niet de rollen omdraaien

Anoniem

Ten eerste, de meeste kroongetuigen zijn ook crimineel.
Ten tweede als crimineel heb je je aan bepaalde regels te houden (niet rippen, snitchen of kinderen misbruiken). Zelfs als je deze regels breekt, dan is er nog zelden iemand die je familie wat aan wilt doen. En als het mis gaat ben je zelf de lul, niet je familie. (al raak je ze indirect omdat je hun dierbare bent)
Maar als kroongetuige, heb je pas echt SCHIJT aan je familie. Om je eigen hachje te redden (criminele pad die je zelf hebt gekozen), laat je je familie opdraaien voor de gevolgen door jezelf aan te geven en bij de politie voor eigen belang janken en je familie doelwit te maken. terwijl je weet wat je familie te wachten staat als je praat.
Als je zo laf bent en gevoelig bent om te praten als het te heet word, dan moet je inderdaad nooit crimineel worden. Dan kom je ook niet in die positie.

Bijlmer

goed gezegd

Judas

Ik moet kotsen van Nabil B. maar ik heb medelijden met zijn familie nadat ik las dat hun er ook tegen waren dat Nabil zou praten. Het is die laffe egoist die schijt aan hun had. Hij kan nu wel de politie de schuld geven, maar hij moet naar zichzelf kijken. Het was al vanaf het begin bekend dat politie nooit in staat waren zoveel familie te beveiligen.