Hoge straffen voor moord op onschuldige Djordy Latumahina

Het gerechtshof in Amsterdam bepaald dat drie mannen schuldig zijn aan de moord op de onschuldige Djordy Latumahina. De mannen kregen straffen tot bijna 23 jaar celstraf.

Er bleek sprake van een persoonsverwisseling. De schutters zagen de onschuldige Dj en feestorganisator Latumahina aan voor een drugshandelaar die in hetzelfde gebouw woonde en ook in een zwarte Mini Cooper reed. Latumahina’s vriendin raakte door zes schotwonden zwaargewond. Zij raakte blijvend gehandicapt. Hun 2-jarige dochtertje bleef ternauwernood ongedeerd.

Het hof hekelde uitvoerig de ‘niet te bevatten meedogenloosheid en gewetenloosheid’ waarmee de verdachten te werk zijn gegaan. “Een gelukkig jong gezin is kapotgemaakt. De slachtoffers hadden geen schijn van kans.” De verdachten ‘hadden maling aan mensenlevens’, aldus het hof, en hebben geen enkel berouw getoond. Drie van hen bezochten diezelfde avond nog een verjaardagsfeestje.

In 2018 werden vier mannen al veroordeeld tot celstraffen van 30, 26, 18 en 15 jaar. De schutter kreeg destijds 30 jaar. Een medeverdachte en hij trokken hun hoger beroep in.

In mei vorig jaar werd in Spanje Nourredine H. opgepakt. Hij zou volgens justitie de opdrachtgever zijn geweest. Zijn zaak wordt apart behandeld.