Hof: Danny K. moet staat miljoenen betalen

Het gerechtshof in Amsterdam heeft besloten dat de 53-jarige Danny K. de staat miljoenen moet terugbetalen. Het gaat om een bedrag van 4.679.543,91 euro dat Danny K. zou hebben verdiend met criminele activiteiten.

Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep een bedrag van ruim 5,7 miljoen euro gevorderd. Het gerechtshof veroordeelde K. in 2017 in het zogeheten Andes-onderzoek voor het leiden van een criminele organisatie, witwassen, bedreiging, poging tot zware mishandeling en poging tot afpersing.

Volgens het hof is het niet duidelijk met welke delicten K. het geld precies verdiende, maar wel dat dit geld een criminele herkomst had. Hij had grote geldbedragen in zijn bezit die niet uit legale verdiensten kunnen worden verklaard, aldus het hof. Daarom concludeert het hof dat ze uit criminele activiteiten afkomstig zijn. Het gaat onder meer om bedragen die hij besteedde aan vakanties, auto’s voor hem en (ex-)vriendinnen, dure horloges en geld die hij bij een ex-vriendin en een vriend in bewaring gaf.

Ook Willem Holleeder speelde volgens justitie een (kleine) rol in de criminele organisatie van K.. Van sommige bedragen is K. vrijgesproken in de witwaszaak en dit heeft gevolgen voor de hoogte van de ontnemingsmaatregel. Oorspronkelijk was de vordering van het Openbaar Ministerie 7,3 miljoen euro.

Het hof heeft ook uitspraak gedaan in de ontnemingszaak tegen een ex-vriendin van K.. Zij had volgens het hof een bedrag van 2,7 miljoen euro van K. in bewaring gekregen en dit geheel of gedeeltelijk verduisterd. Onduidelijk is gebleven hoeveel ze hiervan precies heeft uitgegeven maar het hof schat dit bedrag op 100.000 euro. Omdat de procedure erg lang heeft geduurd hoeft ze dit niet geheel aan de Staat te betalen. Het hof legt haar een ontnemingsmaatregel van 95.000 euro op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rick

Leuk en aardig, maar Danny gaat natuurlijk geen euro betalen. Ik herinner me hetzelfde bij Gwenette Martha, ook na jaren geen euro naar de staat.

FreeDanny

Lachwekkend dit.

Swa

Oeww als ik maar 1 miljoen had, dan wist ik het wel..

Mark N

En dat geld gaat dan weer naar ???