Groep Nederlandse plofkrakers maakten 5,2 miljoen euro buit in Duitsland

De politie heeft maandag negen Nederlanders opgepakt die meerdere plofkraken zouden hebben gepleegd in Duitsland. Er zou in totaal 5,2 miljoen euro buit zijn gemaakt. Drie verdachten worden nog gezocht.

Duitsland heeft de resultaten van de politieactie donderdag bekendgemaakt. In de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg waren de meeste plofkraken. Bij de doorzoekingen zouden volgens de politie contant geld en explosieven gevonden zijn.

In totaal heeft Duitsland twaalf verdachten op het oog. Tegen de drie anderen is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Duitsland heeft om de overlevering van de negen arrestanten gevraagd.

Volgens De Limburger vonden de invallen plaats in een autobedrijf in Roermond en een appartementencomplex in Posterholt en in Utrecht. De aangehouden verdachten variëren in leeftijd tussen 25 en 41 jaar en hebben deels dubbele nationaliteiten. In totaal zouden er negen pakketten met zware explosieven gevonden zijn bij alle doorzoekingen.

Duitsland noemt de actie een zeer belangrijke slag tegen georganiseerde misdaad en een uitstekend onderzoeksresultaat. Volgens de Duitse autoriteiten waren de plofkrakers heel professioneel en rücksichtslos.

De plofkrakers gebruikten geen gas, zoals plofkrakers vroeger, maar vaste explosieven om de geldautomaten op te blazen. Binnen een paar minuten was de plofkraak afgerond.

De daders gebruikten na de explosies een razendsnelle Audi A6 S om uit handen van de politie te blijven. Een garage in Roermond zou hun hoofdkwartier zijn geweest. Van daaruit zouden ze steeds op strooptocht zijn gegaan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rwinaa

deze gasten zijn lijp. lekker banken aanpakken hahah

Loco

Liever de banken roven dan een oude vrouw of onschuldigen.

Lucas Y

Na een plofkraak in woonwijken zijn onschuldige burgers wel wer vaak aan de dood ontsnapt.

Feyenoord

De automaten in Duitsland zijn nog niet goed beveiligd als die in Nederland. Vandaar de buit.

Stalker

Zulke berichten moedigen een hoop nieuwe plofkrakers aan.