Gezochte Albanese gangster in Nederland opgepakt

Een Albanese crimineel die in Italië uit de gevangenis was ontsnapt, is in Nederland opgepakt. De crimineel die kon ontsnappen door met een laken uit het raam te klimmen zou deel uitmaken van de gevreesde ’Bende met de ijskoude ogen’, die een reeks inbraken pleegde in villa’s in de Noord-Italiaanse regio’s Piëmont en Lombardije.

De grootste overval van de bende vond plaats in november 2018 toen ze contant geld en waardevolle spullen ter waarde van zo’n 40.000 euro stal van de bekende wijnproducent Riccardo Coppo uit Monferrato, een belangrijke wijnstreek in het Zuid-Europese land op het gebied van rode en mousserende wijnen.

Coppo werd overvallen en kreeg een pistool op zijn hoofd gericht. Pas nadat de criminelen herhaaldelijk hadden gedreigd ’zijn hersens eruit te schieten als hij zijn kluis niet zou openen’, ging hij overstag.

Het OM in Nederland laat weten dat de man is aangehouden op basis van een internationaal arrestatiebevel. ‘Hij is voorgeleid aan de officier van justitie die de man in overleveringsdetentie heeft geplaatst. Uiteindelijk zal de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank beslissen over zijn overlevering naar Italië.’