Explosies bij twee woningen in Amsterdam

In Amsterdam zijn maandagochtend vroeg bij twee woningen explosies afgegaan. Dat gebeurde in Amsterdam-Zuidoost aan de Rosa Luxemburgstraat en ruim twee uur later aan de Raden Adjeng Kartinistraat.

De woningen staan slechts 200 meter van elkaar. De politie doet onderzoek naar een verband tussen beide incidenten. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en de Forensische Opsporing kwamen ter plaatse om sporen veilig te stellen.

Om 04.50 was er een explosie bij een woning aan de Rosa Luxemburgstraat. Door de explosie ontstond er brand bij de voordeur van de woning. De brand is door de brandweer geblust. De schade aan de voorgevel is behoorlijk. Er raakte niemand gewond.

Ruim twee uur later, om 07.00, was er ook een explosie bij een woning aan de Raden Adjeng Kartinistraat, 200 meter verderop. Hierdoor ontstond forse schade aan de voordeur en eveneens brand, die door de brandweer is geblust.

In beide woningen in de wijk Ganzenhoef waren op het moment van de explosies mensen aanwezig, maar er raakte niemand gewond. Ook zou in beide gevallen één donker persoon na de aanslagen zijn weggevlucht.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosies. Uit onderzoek van Crimesite blijkt dat op beide adressen kapperszaken geregistreerd staan.

Rond 00.45 vond op de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost ook een aanrijding plaats tussen een automobilist en een rennende voetganger. De voetganger verliet de plaats van het ongeval en zijn identiteit en toestand is tot op heden onbekend.

Vlak voor de aanrijding waren in de omgeving van de Bijlmerdreef mogelijk schoten te horen. De recherche onderzoekt de aanrijding en een eventuele link met de mogelijke schietpartij.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin

Te makkelijk om nu aan explosieven te komen.

Escobar

Vandaag weer raak, elke dag gewoon. Wie niks kan en laf is, kan deze tijd makkelijke een bommetje afsteken en wegrennen.