Explosief afgegaan bij Café in the City in Amsterdam

In de nacht van afgelopen zondag op maandag is er en ontploffing geweest bij een horecagelegenheid bij het Leidseplein in Amsterdam. Het gaat om Café in the City.

Volgens de politie is met ‘een explosief voorwerp’ de voordeur en portiek van het etablissement aan het Kleine Gartmanplantsoen compleet verwoest. De ontploffing was op een moment dat het de horecagelegenheid gesloten was maar een deel van het uitgaansleven rond het Leidseplein nog gaande was. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 04.20 klonk er een harde knal. Kort voor de knal hebben meerdere getuigen een duo zien rennen in de richting van de Melkweg. Ze renden kort daarna de Lijnbaansgracht op.

Nadat de politie op de plek van de explosie aankwam, werd een groot deel van het uitgaansgebied afgezet. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie doet nu onderzoek naar de zaak en is op zoek naar mensen die tijdens of kort na de explosie iets hebben gezien.

Café in the City heeft via Instagram laten weten dat het denkt dat de daders een poging deden om in te breken en laat weten dat de schade het met hulp van medewerkers en partners snel weer hersteld kon worden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dimmm

Er waren nog veel mensen buiten en het was licht. Moet vast wel goede beschrijving van de daders zijn.

Anoniem

donkergetinte daders

Anoniem

Oei wat stoer

Mark

Ja doelloos, nutteloos en kansloos.