Ex-minister Ferd Grapperhaus beveiligd vanwege ernstige dreiging onderwereld

Ex-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus wordt zwaar beveiligd omdat hij ernstig zou worden bedreigd.

De ex-minister wordt na een tip sinds enkele weken beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Volgens een tipgever komt de dreiging uit de hoek van de gezochte ‘Bolle Jos’ Leijdekkers.

Het Amsterdamse Openbaar Ministerie bevestigt de beveiliging. Het meldt dat de dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad lijkt te komen, maar doet daar verder geen mededelingen over.

In een grote Amsterdamse drugszaak, waarin de gezochte Leijdekkers als een van de vermoede leiders wordt gezien, werden medeverdachten van grootschalige cocaïne-import onlangs veroordeeld tot straffen oplopend tot 12 jaar cel. Jos Leijdekkers was daarin nog niet aangeklaagd. Ook in andere drugsdossiers speelt hij een prominente rol.

Dat Jos Leijdekkers het volgens het Openbaar Ministerie op oud-minister Grapperhaus heeft voorzien is saillant, omdat Leijdekkers’ vermoede compagnon Flor Bressers in Belgische media wordt genoemd als mogelijke opdrachtgever voor een plan de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren bij zijn woning in Kortrijk.

Het is nog niet duidelijk of de dreiging jegens voormalig justitieminister Grapperhaus en de dreiging jegens de Belgische justitieminister in verband staan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feyenoord

Ik geloof niks van dit verhaal. Zal vast zijn om de aandacht af te leiden van het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries waarbij deze man heeft liggen slapen toe hij minister was.

Mark H

De slechtste minister van justitie ooit

Anoniem

Maar dit gun ik hem ook niet.