Ex-international David Mendes da Silva gearresteerd voor drugshandel

Ex-international David Mendes da Silva is door de politie in Rotterdam gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen.

De 40-jarige ex-voetballer werd afgelopen donderdag aangehouden op zijn verjaardagsfeest. Het openbaar ministerie in Rotterdam geeft geen commentaar en wil slechts bevestigen dat donderdag een 40-jarige man is aangehouden.

De naam van de zevenvoudig international van Oranje kwam naar voren in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel. Daarbij werden duizenden kilo’s coke via de haven van Rotterdam ons land binnengesmokkeld.

Da Silva viel extra op toen hij de laatste weken grote geldbedragen cash opnam. De recherche vermoedde dat Da Silva op de hoogte was van het onderzoek en mogelijk wilde vluchten en daarom cash geld aan het opnemen was.

De ex-prof speelde ondermeer voor Ajax, AZ, Sparta, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Hij debuteerde in 2007 onder bondscoach Marco van Basten in het Nederlands Elftal en kwam zeven keer in Oranje uit. Hij werd met AZ landskampioen in 2009.

Als de oud-international schuldig wordt bevonden aan de verdenkingen, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Mendes da Silva wordt maandag voorgeleid.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feyenoord

Wat is het nou met voetballers. Ze voelen zich vaak erg aangetrokken tot het criminele milieu. Te lang veel geld gewend en daarna alles bereid te doen voor geld als je bijna blut bent?

Anoniem

Ze maken vaak heel veel geld op omdat het heel snel binnenkwam. Daarna ben je inderdaad veel geld gewend en bereid risico ervoor te lopen.