Enorme schade en zeker één gewonde bij plofkraak Amsterdam

In Amsterdam-Oost heeft afgelopen nacht een plofkraak plaatsgevonden. Bewoners in de omgeving van het Beukenplein zijn vannacht opgeschrikt door zware explosie bij een geldautomaat in een winkel.

Volgens de eigenaar van de winkel hebben de daders geen buit gemaakt. De schade is wel enorm groot. Zowel aan de winkel als aan het naastgelegen trappenhuis van een appartementencomplex. Zeker één persoon liep bij de plofkraak gehoorschade op. Meerdere woningen zijn uit voorzorg ontruimd.

De ontploffing gebeurde rond 2.20 uur vannacht. De politie is op zoek naar twee verdachten, die de automaat met explosieven zouden hebben opgeblazen. Vermoedelijk zijn ze daarna met een zwarte scooter op de vlucht geslagen. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt.

De schade aan de panden is enorm. Een woordvoerder van de politie vertelt dat de brokstukken tot aan de kruising liggen. Naast politie en brandweer is onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op de plek van het incident afgekomen voor onderzoek.

Inmiddels zijn de hulpdiensten afgeschaald, maar de politie laat weten dat er nog altijd onderzoek wordt gedaan. Het is de tweede keer in iets meer in een week tijd dat er in Amsterdam een plofkraak plaatsvindt. Op 16 juli werden bewoners aan Tussen Meer in de vroege ochtend opgeschrikt door een explosie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronald

Ik kijk hier niet van op. Net zoals met vuurwapens kan tegenwoordig iedreen eenvoudig aan zware explosieven komen.

Kevin B

Amper 1% kans op buit bij een plfkraak, toch houdt het maar niet op.

Mark

Wat je altijd hebt zulke figuren is dat ze altijd geneigd zijn te denken dat hun dan net degene zijn die het wel voor elkaar kunnen krijgen en er buit uit zullen halen. Ze gaan er in met de gedachte “Ik wordt niet gepakt en ik maak wel buit.”

Ruud

ndernemer komt op pliesieburo om aangifte te doen, krijgt gelijk te horen. Wegens te weinig capaciteit kunnen we uw zaak niet in behandeling nemen.

Anoniem

Dom dom dom