Drugshandelaar Ahmet G. volop gezocht door de politie

De politie zoekt volop naar de 59-jarige drugshandelaar Ahmet G. uit Amstelveen. Volgens de politie zijn op verschillende plaatsen in Nederland drie mannen opgepakt in het onderzoek naar Ahmet G., die op dit moment internationaal gesignaleerd staat.

Ahmet G. wordt door de landelijke recherche onder meer verdacht van betrokkenheid bij grootschalige cocaïnehandel. Hij stond recent ook terecht voor fraude en witwassen, samen met een medeverdachte, middels een schoonmaakbedrijf en een adviesbureau. Met valse facturen zouden tonnen zijn witgewassen. G. kreeg 33 maanden cel, in afwachting van zijn hoger beroep was hij op vrije voeten.

In 2019 was Ahmet G. doelwit van een aanslag op straat bij zijn woning in Amstelveen. Zowel G. als zijn dochter raakten daarbij lichtgewond. De politie gaat ervan uit dat Ahmet G. één van de mannen is die op de lijst stond van de verdachten die zijn aangehouden voor het voorbereiden van liquidaties en inrichten van “martelcontainers” in Wouwse Plantage.

De verdachten in de zaak van de martelcontainers rond Roger “Piet Costa” P. zijn volgens de politie in conflict met hun voormalige zakenpartner Alireza D., en Ahmet G.. D. zou een groot bedrag hebben weggenomen van de groep. Tegen de verdachten in de zaak van de martelcontainers zijn straffen tot 12 jaar geëist. Woensdag doet de rechtbank uitspraak in die zaak.

Er zijn dinsdag invallen geweest in Koudum, Purmerend, Meppel en Amsterdam om Ahmet G. te vinden. Hij verblijft mogelijk in Turkije. De wel aangehouden verdachten zijn mannen van 30, 38 en 49 jaar.

In een woning in Meppel werden een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen, versnijdingsmiddelen en chemicaliën. Vermoedelijk was dit een gebruikte cokewasserij.

In Amsterdam trof de politie een ton aan cash aan en een behoorlijke hoeveelheid dure horloges. De politie nam ook een Mercedes AMG en een Audi S8 in beslag.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Die zit lekker veilig in Turkije samen met Saban.