Drugs gevonden na onderzoek beschietingen panden Rotterdam

Bij de huiszoeking bij een 19-jarige verdachte, heeft de politie een partij soft- en harddrugs en duizenden euro’s contant geld aangetroffen.

De jongen kwam in beeld in een onderzoek naar meerdere beschietingen van panden in Rotterdam. De politie heeft sinds mei van dit jaar in totaal nu elf verdachten aangehouden.

Van hen zit er één nog vast, een onbekend aantal anderen wachten hun berechting in vrijheid af of gaan vrijuit. De politie onderzoekt nog of er verband bestaat tussen de zaken.

Twee ondernemers in Rotterdam-West werden afgelopen februari afgeperst en met de beschietingen onder druk gezet om geld te betalen. In Rotterdam-West is twee keer een explosief in een gebouw gegooid, de derde keer werd een huis meerdere keren beschoten.

Bij een woning aan het Piet Paaltjensplein raakte in februari een 30-jarige man door een explosie gewond. Twee anderen in het pand, onder wie een jong kind, bleven ongedeerd.

Rond dezelfde tijd werden in dezelfde buurt ook panden aan de Jan Luykenstraat en de Jan Kobellstraat onder vuur genomen. De bewoners bleven ongedeerd. Eind juni werd in die buurt opnieuw een pand beschoten en raakte het beschadigd doordat er een explosief ontplofte.

In de afgelopen maanden zijn er in de stad tientallen beschietingen van en explosies bij panden geweest, onder meer ook in Rotterdam-Zuid, het centrum van de stad en in de wijk Kralingen.

Een verband tussen deze aanslagen is nog niet vastgesteld. Ook is nog niet duidelijk of de geweldsgolf met de handel in drugs te maken heeft.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Therapiet

Niet echt een verrassing daar in Rotterdam. 10 jaar geleden begon Rotterdam-zuid al af te zakken naar een Ghetto. Autodeuren op slot als je er door reed.

Freak

wat zit jij nou te ouwehoeren?

Rick6

Naar mijn weten is Rotterdam de strengste stad van Nederland. Kennelijk werkt het beleid alnsog niet.

Anoniem

nou nou als je dat streng noemt

Feyenoord

Geen slecht woord over Rotterdam. Nog altijd de meest gezellige stad van Nederland.