Drie Nederlandse tieners opgepakt na explosie restaurant Borgerhout

De politie heeft drie Nederlandse tieners opgepakt vanwege een aanslag afgelopen nacht op een restaurant op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Twee verdachten zijn 18 jaar oud, de andere verdachte is 17 jaar oud.

Zondagnacht rond 04.15 kwam een melding binnen van een explosie bij restaurant Cuisine, aan de Turnhoutsebaan in de Antwerpse wijk Borgerhout. Door de explosie ontstond een kleine brand, die door de brandweer snel geblust kon worden. Er is sprake van materiële schade aan de voordeur van het pand. Er vielen geen gewonden. De brandweer, het gerechtelijk labo en ontmijningsdienst DOVO kwamen na de explosie ter plaatse. Een mogelijke link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuken op de springstofwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

Op camerabeelden kwamen verdachten in beeld, die later in Nederland konden worden aangehouden. Het gaat om twee meerderjarigen van 18 en één minderjarige van 17. Ze zijn gearresteerd door de Nederlandse politie en zullen later voor de onderzoeksrechter en voor de jeugdrechter verschijnen. De politie doet verder onderzoek.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mou

Tieners weer, lijpe shit