Drie Nederlanders vast na vondst wapens en explosieven bij huis Belgische minister

Drie Nederlandse verdachten van 20, 29 en 48 jaar zijn opgepakt nadat een auto met onder meer zware vuurwapens werd aangetroffen bij de woning van de Belgische minister van Justitie.

De drie mannen werden opgepakt in in Den Haag en Leidschendam en zitten nog vast in Nederland. België heeft om hun overlevering gevraagd.

Een verdachte auto werd vrijdagmorgen opgemerkt in de onmiddellijke omgeving van de woning van Van Quickenborne, in een residentiële buurt aan de rand van Kortrijk.

Of er ook inzittenden waren, is niet bekend. Volgens betrouwbare bronnen lagen in het voertuig enkele kalasjnikovs en explosief materiaal, mogelijk ook gasflessen.

Het verdachte voertuig met Nederlandse nummerplaten werd in beslag genomen en weggebracht voor onderzoek. Alle bevoegde instanties – waaronder het OCAD, dat nagaat in hoeverre België wordt blootgesteld aan terroristische en extremistische dreigingen – werden gealarmeerd.

Uit een eerste onderzoek na de vondst van de auto werd al snel duidelijk dat er sprake was van ernstige dreiging, meldt het Belgische Openbaar Ministerie. De minister heeft enkele afspraken voor de komende dagen afgezegd.

Het gaat om een persoonlijke dreiging die gericht is aan de minister, zegt Van Quickenborne zelf in een bericht op Facebook. ‘Maak jullie vooral geen zorgen: mijn familie en ik zijn veilig en in goede handen,’ schrijft hij.

De afgelopen tijd zijn meer Nederlanders opgepakt in verband met aanslagen in het Belgische drugsmilieu. Met name in Antwerpen zijn de afgelopen tijd meerdere keren Nederlanders of auto’s met Nederlands kenteken betrokken geweest bij ontploffingen of bedreigingen. Er wordt onderzocht of er verbanden zijn.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joris

Moet ik nou positief zijn dat er steeds verdachten konden worden opgepakt de laatste tijd of moet ik juist negatief zijn gezien het feit dat er altijd weer anderen klaar staan om de job over te nemen.

Anoniem

Dat laatste natuurlijk

Mocro844

Wow..Als het was gelukt om de minister te ontvoeren dan was het wel iets heel groots geworden.

Escobar

vierde verdachte opgepakt

Mick

hard aanpakken die handel