Douane Schiphol neemt 6.100 euro in beslag van rapper JoeyAK

De Douane op Schiphol heeft 6.100 euro in beslag genomen van de Amsterdamse rapper JoeyAK. De 25-jarige Joël H. wilde gisteren een vlucht nemen naar Suriname.

JoeyAK laat op Instagram weten dat het geld in een koffer werd aangetroffen en bedoeld was voor een begrafenis in Suriname. De rapper schrijft het volgende op zijn Instagram pagina:

‘Wanneer je denkt dat het niet erger kan gaan ze nog een stapje verder met veel moeite krijg ik toestemming om te reizen voor een begrafenis het moment dat ik wil vertrekken pakken ze al me geld zelfs geld wat ik had voor die begrafenis ze laten me achter met 0 euro’

De rapper is niet te spreken over de actie van de Douane: ‘Deze mensen zijn meedogenloos ze hebben me met 0 euro laten reizen deze mensen zijn harteloos zielloos en noem maar op.’

Het Openbaar Ministerie kondigde eerder een ontnemingsvordering aan tegen JoeyAK, wat betekent dat het geld dat hij heeft verdiend met het plegen van strafbare feiten terug moet betalen aan de staat. Die ontnemingsvordering speelt vermoedelijk een rol bij de inbeslagname van het geld.

‘Sinds wanneer werkt het zo dat alles in beslag wordt genomen?’, vraagt JoeyAK in een andere video tijdens de inbeslagname. Daarop antwoordt een douanier: ‘Zolang het OM daarom vraagt’.

Wie binnen of buiten de EU reist met 10.000 euro of meer moet aangifte doen van liquide middelen bij de Douane. Wie met minder dan 10.000 euro reist hoeft volgens de regels van de Belastingdienst geen aangifte te doen.

JoeyAK kwam in maart 2022 onder voorwaarden op vrije voeten, nadat hij eind 2020 tot drie jaar en vier maanden celstraf werd veroordeeld voor de ontvoering en mishandeling van een vrouw, die geld van hem zou hebben gestolen.

De rapper is ook veroordeeld voor het witwassen van ongeveer 200.000 euro en wapenbezit.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Swa

die tattas zijn jaloers

Mark

Het heeft niks met jaloesie te maken. Joey is veroordeeld en schuldig bevonden. De douana doet gewoon wat het moet doen.