Dode bij schietpartij op woonwagenkamp Eindhoven

Bij een schietpartij op een woonwagenkamp in Eindhoven is maandagmiddag een man overleden. De politie is bezig met een klopjacht op de dader.

De schietpartij vond iets voor 15.00 plaats bij een woonwagenkamp aan de Heezerweg. De politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Ook werd een politiehelikopter ingeschakeld.

Aanvankelijk meldde de politie dat er een persoon gewond was geraakt en dat hulpdiensten bezig waren met de eerste hulpverlening. Kort daarna werd gemeld dat de persoon was overleden en dat er nog volop gezocht wordt naar een verdachte.

De doodgeschoten man ligt bij zijn auto, waarvan de deur nog open staat. Volgens bronnen zou het slachtoffer geen bewoner zijn van het bewuste woonwagenkamp. Ook zou hij niet uit Eindhoven komen.

Rondom de plaats delict wordt sporenonderzoek verricht. Over de toedracht van het schietincident en de achtergronden daarvan is nog niets duidelijk.

In oktober 2022 vond er nog een massale inval plaats op het woonwagenkamp aan de Heezerweg. Dat had te maken met een groot drugs- en witwasonderzoek. Ook in 2011 was er een grote inval op het kamp in een onderzoek naar wietteelt.

Het is de tweede dodelijke schietpartij op een woonwagenkamp in Brabant in ruim twee weken tijd. Op zondag 25 juni overleed een 34-jarige man bij een schietpartij op een woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze.

Een 38-jarige man uit Waalre raakte gewond aan zijn bovenbeen. Een 30-jarige verdachte uit Maarheeze werd door politieagenten op het woonwagenkamp aangehouden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karel

Een nieuwe onderwereldoorlog? Ik dacht dat als Rutte er niet meer is dat alle ellende dan ophoudt.

Hansie

Rutte is nog aan het inpakken. Dus over zo een week zijn alle problemen opgelost in Nederland.